0858884091

Reiniging en coating Gevels en Daken

Waarom zou u uw dak laten vervangen terwijl de dakpannen nog goed zijn en u geen lekkage heeft? Een veel voordeligere manier is dakcoating. In Nederland is deze behandelmethode – waarbij als het ware een nieuwe laag over de bestaande dakpannen wordt gespoten – nog niet zo bekend, maar daar zal snel verandering in komen. De toepassing is ook mogelijk voor gevels ( deze behandelen we met een transparante nano coating ). Wij hebben de kennis over deze behandelmethode in huis. Onze website biedt u een handig overzicht van wat wij u kunnen bieden.

Het dak en de gevel van uw huis kunnen in de loop der jaren behoorlijk aangetast raken. Dit is het gevolg van bepaalde weeromstandigheden, maar ook van onder andere mos en algen die zich aan het oppervlak hechten.
Dat maakt een dak en een gevel er niet mooier op. Tegen de tijd dat u zich hieraan gaat storen, gaat u wellicht overwegen om nieuwe dakpannen aan te schaffen, ondanks dat de bestaande nog niet versleten zijn en het dak niet lekt. Zonde! Het is met dakcoating namelijk ook mogelijk om alles er weer als nieuw uit te laten zien, zonder te hoeven investeren in een compleet nieuw dak.

Met dakcoating wordt een beschermende laag over de dakpannen aangebracht. Deze is vuilafstotend, waardoor vuil minder kans krijgt om zich aan het dak te hechten. Daarnaast zorgt het voor langere houdbaarheid van het dak en ziet het er weer als nieuw uit.

Bij REFU Dakwerken BV werken we met zes standaard kleuren (voor de dakpannen) maar het is ook mogelijk om elke afwijkende kleur op aanvraag voor u te maken. Gevels (stenen en beton) behandelen we met een transparante waterafstotende laag. Wilt u weten hoe uw dak en/of gevel eruit komt te zien na onze behandeling? Wij kunnen voor uw geheel vrijblijvend en kosteloos een proefstuk maken!

Met onze professionele apparatuur kunnen wij ook stoepen, terrassen, beton en damwanden reinigen en indien gewenst behandelen.

Hoe gaan wij te werk?

 1. We inspecteren het dak en/of de gevel
 2. Daarna krijgt u een passend advies met een gratis offerte
 3. Met een hogedrukspuit met verwarmd water, tot max. 150 °C, reinigen wij het dak en/of de gevel grondig. Dakpannen raken hierdoor niet beschadigd
 4. Afhankelijk van de ondergrond brengen we desinfectiemiddel en/of primer aan
 5. Met een airless spuit wordt de coating vervolgens in twee lagen aangebracht
 6. We voeren een laatste grondige check uit
 7. Al onze werkzaamheden doen we vanuit onze eigen bouwkraan/hoogwerker

Voordelen van een coating

Het laten coaten van uw dak bespaart u niet alleen geld, maar ook een hoop ongemakken.
De voordelen op een rijtje:

 • Eigen bouwkraan
 • Het dak en de gevel zien er weer als nieuw uit
 • Voorkomen van groei van mos, algen en schimmels
 • Snel resultaat; ’s avonds kunt u gewoon weer in de tuin zitten
 • Geen rommel, steigers en containers rondom uw woning of bedrijfspand
 • Waterdamp-doorlatend en vuilafstotend
 • Kleurvast, ook hoeken en rondingen worden voor 100% met kleur bedekt
 • De waarde van uw woning of bedrijfspand gaat omhoog
 • Stukken voordeliger dan een nieuw dak
 • Omdat wij met onze eigen bouwkraan/hoogwerker werken, ontstaat er geen schade door het belopen van de bestaande dakpannen
 • Verlenging van de levensduur van het dak en/of gevel