0858884091

Ontwerp

REFU adviseert onafhankelijk en verzorgt deskundig het ontwerp van uw pv-systeem.

Wij kijken naar uw verbruik en geven een maatwerkadvies passend bij uw situatie.
Belangrijk hierbij zijn:

  • Uw jaarlijks verbruik
  • Oppervlakte van uw dak
  • Hoeveelheid energie die u wilt opwekken
  • Aansluitwaarde van uw meterkast

Nadat wij bovenstaande met u hebben doorgenomen, stellen wij een adviesplan voor uw ontwerp van het pv-systeem op. Het plan is compleet met opbrengst/terugverdientijd en specificatie van uw pv-panelen, omvormer en onderconstructie.

Extra 1-fase groep in de meterkast

Bij meer dan vier zonnepanelen is het nodig om het zonnepanelensysteem aan te sluiten op een vrije groep in de meterkast. Afhankelijk van de grootte van uw systeem wordt een 16, 20 of 25 Ampère 1-fase (aardlek) automaat aangesloten. Tevens wordt de voedingskabel van de meterkast naar de omvormer aangelegd.

Extra 3-fase groep in de meterkast

Bij grote systemen is het nodig om het zonnepanelensysteem aan te sluiten op een vrije groep in de meterkast. Afhankelijk van de grootte van uw systeem wordt een 3x 16, 20 of 25 Ampère 3-fase automaat aangesloten. Tevens wordt de voedingskabel van de meterkast naar de omvormer aangelegd.

Aansluiten omvormer op het internet

De resultaten die uw pv-installatie omvormer geeft, kunt u via het internet uitlezen. Om uw omvormer met het internet te verbinden, dient er een UTP kabel vanaf uw router naar het apparaat aangesloten te worden. Wanneer dit niet mogelijk is door bijvoorbeeld een complexe kabelroute wordt er een WiFi-verbinding door onze specialisten toegepast.

Meer weten over ons ontwerp voor uw pv-systeem? Vul het contactformulier in op deze website en we helpen u graag verder.

Met onze geavanceerde software laten wij u ons legplan op uw dak zien!