0858884091

 

Onderhoud zonnepanelen

Hoewel zonnepanelen redelijk onderhoudsvrij zijn, raadt REFU aan om twee keer per jaar onderhoud aan uw pv-systeem te laten uitvoeren. Wij controleren uw panelen op vuil. De opbrengsten van zonnepanelen kunnen worden beïnvloed door een aantal factoren. Zo is één van die factoren vuil. Goed onderhoud zorgt bovendien voor meer opbrengst van uw panelen. Zonnepanelen die bedekt zijn met vuil (stof, vogelpoep, bladeren, etc.), leveren minder op dan schone panelen.

U kunt natuurlijk ook zelf uw panelen reinigen door deze af te spoelen met water. Hierbij mag u geen schoonmaakmiddelen gebruiken! De meeste panelen hebben standaard een coating, waardoor vuil niet vasthecht. Wanneer u een schoonmaakmiddel gebruikt, wordt deze laag verwijderd.

REFU's onderhoudscontract

Voor regelmatig onderhoud aan uw pv-systeem kunt u bij REFU een onderhoudscontact afsluiten. Wij komen één of twee keer per jaar bij u langs om de panelen op vakkundige wijze te reinigen. Ook meten we uw pv-systeem door en kijken we middels een visuele inspectie de panelen en bekabeling/connectoren na op beschadigingen of defecten.

Geïnteresseerd in onderhoud voor uw pv-systeem? Vul het contactformulier in op deze website en we staan u spoedig te woord.