0858884091

Onderconstructie Montagemateriaal

Hoge kwaliteit montagemateriaal

REFU beschikt over hoge kwaliteit montagemateriaal om zonnepanelen op nagenoeg ieder daktype te plaatsen. Alle materialen zijn gemaakt van hoogwaardig RVS en aluminium, zodat een lange levensduur is gegarandeerd en corrosie niet voorkomt. Wij maken gebruik van materialen van verschillende gerenommeerde fabrikanten, waardoor we voor ieder type dak een juiste draagconstructie kunnen toepassen. Al onze montagematerialen hebben een productgarantie van minimaal 10 jaar.

Hellend dak

Hellend pannendak

Er zijn 2 soorten montagesystemen verkrijgbaar voor het plaatsen van zonnepanelen op een pannendak:

  1. Hangend draagsysteem - dakbeugels hangend aan de panlat.
  2. Geschroefd draagsysteem - dakbeugel geschroefd op dakelement.

Hangend draagsyteem

Dit montage systeem is uitermate geschikt voor schuine daken met dakpannen die zeer veel in Nederland voorkomen. Een aluminium dakbeugel wordt over de dakpan en achter de panlat geschoven. De aluminium rails worden vervolgens op de dakbeugel bevestigd met RVS M10 bouten en moeren. Het zonnepaneel wordt vervolgens op de rails gelegd en vastgezet met klemmen. Het is mogelijk de zonnepanelen in portrait (in de lengte) of landscape (in de breedte) positie te plaatsen op het dak.

Geschroefd draagsysteem

Een geschroefd draagsysteem is een systeem waarbij de dakbeugels vastgeschroefd worden op de dak-elementen. Hierbij ontstaat er geen druk op de dakpannen.

Afstand tot de dakrand, dakgoot en de nok

Op een pannendak mag u de zonnepanelen plaatsen tot aan de erfgrens. De zonnepanelen mogen niet uitsteken. Langs windgevoelige randen van het pannendak plaatsen wij extra dakbeugels.

Let op dat als u de zonnepanelen dichter dan twee pannen vanaf de nok wilt plaatsen, de nok los moet worden gemaakt om de bovenste montagerail te kunnen plaatsen. De nok mag in dat geval niet in cement liggen.

Bij de dakgoot is het ook aan te raden een tot twee pannen afstand te houden. Dit in verband met de afvoer van regen en sneeuw.

Landscape op portrait?

Als u offertes gaat opvragen dan komt u al snel termen als landscape en portrait plaatsing tegen. Op de bovenstaande foto zijn de zonnepanelen portrait (staand) geplaatst. Als de zonnepanelen met de lange kant onder liggen dan noemen we dat landscape plaatsing.

Bij portrait plaatsing van de zonnepanelen op het pannendak worden de montagerails horizontaal geplaatst. Bij landscape montage worden de rails meestal verticaal geplaatst, maar horizontaal kan ook. In het laatste geval betaalt u alleen een meerprijs, omdat de rails dan langer moeten zijn.

Om de zonnepanelen op een esthetisch verantwoorde manier te plaatsen raadt REFU u aan de zonnepanelen altijd allemaal in dezelfde richting te plaatsen.

Hangend dakbeugel
Schroef dakbeugel